חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כתיבת מבוא לעבודה סמינריונית – כל מה שחשוב לדעת

כתיבת מבוא לעבודה סמינריונית – כל מה שחשוב לדעת
כתיבת עבודה?
אנחנו הכתובת

עבודת הסמינר היא העבודה החשובה ביותר שתגישו לאורך הלימודים שלכם. בשונה ממטלות אחרות המבקשות לבחון אתכם אך ורק על הידע שלכם, העבודה הסמינריונית דורשת מכם לא רק להפגין ידע, אלא גם לגלות בקיאות בדברים הבאים:

  • הגדרת שאלת מחקר וראשי פרקים
  • איסוף חומרים, קריאתם וסיכומם
  • בקיאות בכללי הכתיבה האקדמית
  • ידע בכללי הציטוט (בגוף העבודה ובביבליוגרפיה)
  • כתיבת פרק מבוא וסיכום וכן הלאה

אחד החלקים החשובים ביותר בעבודת הסמינר שלכם, גם אם כעת נדמה לכם שאין זה כך – הוא המבוא. המילים הראשונות שיקרא המרצה שלכם יהיו המילים שנכתבו בפרק זה, כך שחשוב להשאיר רושם טוב, לעורר סקרנות ולייצר ציפייה.

בפרק המבוא שלכם, יהיה נכון שתשימו את הדגש על הדברים הבאים:

  • מהו נושא העבודה שלכם
  • הצגת שאלת המחקר
  • מהי מטרת העבודה
  • באילו כלים השתמשים בכדי להשיב על השאלה

פרק המבוא: מדוע הוא פרק חשוב כל כך בעבודה שלכם?

אפשר לדמות את פרק המבוא ועבודת הסמינר, לטריילר של סרט ולסרט עצמו. כידוע, המון פעמים מה שיגרום לכם לרכוש כרטיס לסרט בקולנוע הוא הפרומו.

ממש כמו פרק המבוא, כך גם הפרומו לסרט קצר מאד, אך הוא מעניק לכם טעימה ממה שעתיד לבוא.

במילים אחרות? או שתצאו סקרנים ותרצו לראות את הסרט, או שתגיבו בשביעות רצון בינונית.

פרק המבוא שלכם הוא הטריילר לעבודה הסמינריונית שלכם! לכן, חשוב שתשקיעו כמה שיותר ביצירת מבוא מעורר ומסקרן, שיהיה לשער הכניסה אל תוך העבודה שלכם.

המבוא לא צריך לכלול אך ורק פרטים יבשים ואינפורמטיביים אודות הנושא שלכם, אלא שתוכלו גם ליצוק את הדברים הבאים:

  • מדוע חשוב לחקור את הנושא הספציפי
  • מהי הזיקה שלכם לתחום/לנושא/לשאלה

כל מה שחשוב לדעת על כתיבת מבוא לעבודה סמינריונית

מבנה המבוא: הצגת שאלת המחקר ורקע כללי על הנושא

בפרק המבוא יהיה נכון להציג את הרקע לנושא העבודה שלכם ואת שאלת המחקר. ניקח לדוגמא את שאלת המחקר הבאה: האם הרפואה הסינית תוכל להחליף בעתיד את הרפואה המערבית? לפני שאתם מעניקים טעימה משאלת המחקר שלכם, יהיה נכון לכתוב בקצרה על הרפואה הסינית ועל הרפואה המערבית:

  • מהי המשמעות של כל רפואה
  • במה מאמינה כל שיטה
  • עד כמה עושים בכל שיטה שימוש כיום
  • איך כל רפואה התקבלה בעבר ואיך מתקבלת כיום וכדומה

לאחר מכן, תוכלו להתמקד בשאלה הספציפית שלכם, ולהרחיב אותה מעט. מטרת ההרחבה היא לא להשיב עליה, אלא לעורר ציפייה לקראת החיבור שלכם. הרקע שאתם נותנים תחילה יכול לכלול ציטוטים של הוגים או חוקרים או מודלים שונים, אך גם תוכלו ליצוק את נקודת מבטכם. בכדי שהמבוא שלכם אכן יהיה מסקרן, כדאי לשזור בו המון שאלות פתוחות, כאשר המענה עליהן יגיע בהמשך העבודה.

בפרק המבוא תוכלו להציג גם את הכלים בהם עשיתם שימוש לטובת המענה על השאלה שלכם: קריאת ספרות מחקרית, תישאול של מטופלים שניסו כל אחת משיטות הרפואה, צפייה בסרטונים וכן הלאה.

היקף המבוא: מעמוד אחד לשלושה עמודים

עבודה סמינריונית נכתבת בהיקף ממוצע של בין 22 עמודים ל-30 עמודים. היקף העבודה תלוי דרישות המרצה, הפקולטה בה אתם לומדים וסטנדרט מוסד הלימודים שלכם. המבוא יכול להיות כתוב בעמוד אחד בלבד, אך הוא גם יכול להגיע לשלושה עמודים.

כידוע, מה שחשוב בעיקר הוא האיכות ולא הכמות, כך שחשוב לשים לב כי אינכם “מעבים” את המבוא רק בכדי להפוך אותו ארוך יותר.

מה חשוב לדעת? את פרק המבוא יש לכתוב בסוף כתיבת העבודה, ולא בתחילת הדרך. למרות שזהו הפרק הפותח, לטובת כתיבתו עליכם לסיים את כל מלאכת הכתיבה.

שתפו מאמר זה עם חברים

שירותים שעשויים לעניין אתכם

אייקון מסך מחשב
כתיבת עבודה אקדמית
סטודנטים רבים מתעניינים לגבי כתיבת עבודות אקדמיות, מאחר ולא לכולם יש את הזמן, הסבלנות או היכולת לכתוב את העבודות שלהם בצורה עצמאית. יש לזכור כי רוב הסטודנטים נאלצים להתמודד עם עומס משמעותי, הכולל את הצורך לעמוד במטלות האקדמיות השונות, ללמוד למבחנים, לשלב עבודה ולהשאיר מעט זמן לחיי חברה.
ספר
מטלות אקדמיות
במהלך התואר הראשון והשני, מתבקש הסטודנט להגיש מטלות אקדמיות במגוון נושאים הקשורים במישרין או בעקיפין לתואר הנלמד. חשיבותן של המטלות הללו היא קריטית, שכן הן מהוות משקל לא מבוטל בשקלול הסופי של הציון בתואר
אייקון של קלסרים
כתיבת עבודות סמינריון (גמר)
כל סטודנט בתואר הראשון או השני מגיע לאחת מהנקודות הקריטיות בתואר: כתיבת עבודה סמינריונית או בשמה השני, כתיבת עבודה אקדמית. ישנם סטודנטים שמתמודדים עם המחקר / כתיבת סמינריון ללא קושי. יש את אלו שברור להם מה הם רוצים שיהיה כתוב בעבודת הגמר, מהיכן לדלות אינפורמציה לעבודה סמינריונית וכיצד לעבד אותה – ויש אחרים, שמוצאים כתיבת עבודת סמינריון כמעכבת.
אייקון של עפרון
ניתוחים סטטיסטיים
כחלק מהתאמת הכותב למטלה הנדרשת, הניתוח הסטטיסטי מתבצע ע``י סטטיסטיקאים/כלכלנים מוסמכים, בעלי ידע מעמיק באקונומטריקה וסטטיסטיקה יישומית ותיאורית.
טלפון חכם
הכנת מצגת עסקית לסטודנטים, עסקים וחברות
ערכתם מחקר מעמיק, הכנתם עבודה נהדרת ואין ספק שאתם ראויים לתואר הסטודנט המצטיין. כעת, הגיע הרגע בו המרצה שלכם מבקש מכם להעביר את העבודה היפה שכתבתם ולהפוך אותה למצגת ולהרצאה – הכנת מצגת מקצועית? פה אתם מתחילים להילחץ.
אייקון דיפלומה
פרויקט גמר (הנדסאים)
בתום לימודיו של סטודנט לאחד ממקצועות ההנדסה, הוא מתבקש להגיש פרויקט גמר. פרויקט הגמר ועמידה מוצלחת במבחן ההגנה על הפרוייקט מקנים לו, בסופו של דבר, את תעודת ההסמכה..

מאמרים נוספים

תוכן עניינים

צריכים סיוע בכתיבת עבודה אקדמית?
אנחנו כאן ונוכל להתחיל מיד!

או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

מומלץ להעלות קבצים מכווצים ומאוגדים בפורמט RAR
דיסקרטיות מובטחת. לעולם לא נמסור את הפרטים שלכם לגורם אחר.
לורם איפסום דולור

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

סטודנט עם מכופתרת וילקוט
דילוג לתוכן