קיבלתם את ברכתו של המרצה, וכעת – יש לכם הזדמנות לקבל משוב מחבריכם הסטודנטים עם הצגת הרפרט!
בשגרה אחרת (כן, זו שקדמה להתפרצות נגיף הקורונה), את הרפרט הייתם מעבירים פרונטלית באולם ההרצאות במוסד הלימודים. ומה קורה כעת? תוכנת הזום תצדיק את הלגיטימיות שלה פעם נוספת עם העברת הרפרט אונליין.
לאחר שתקבלו אישור מהמרצה על נושא המחקר, ראשי הפרקים, שיטת המחקר והחומרים האקדמיים, יקבע תאריך הרפרט שלכם. בקצרה: הרפרט הינו פרזנטציית נושא המחקר בפני חבריכם הסטודנטים והמרצה המלווה את המחקר.
אז מה זה רפרט, איך נערכים לרפרט בזום ובעיקר: איך עוברים אותו בהצלחה?
דגשים חשובים להעברת רפרט בזום
נכון לכתיבת שורות אלו, לא רק שתוכנית הלימודים במלואה מועברת בזום, אלא גם הימים הפתוחים, הפגישות האישיות עם המרצים וכן – גם הרפרט. מאחר וככל הנראה אתם עתידים להתנסות לראשונה בפורמט זה, אמצו את הטיפים הבאים:
- טיפ הזהב! תאמו מראש עם המרצה שלכם מי יהיה מנהל חדר השיחה, ובהתאם – למדו את תוכנת הזום והפונקציות הרלוונטיות להעברת הרפרט, בדגש על “שיתוף המסך”.
- בנו מצגת אטרקטיבית: מי כמוכם יודע עד כמה שיחות בזום (מעניינות ככל שיהיו), אינן הדבר האטרקטיבי והנוח ביותר. ולכן, מומלץ בחום לשלב במצגת שלכם תכנים שישברו מעט את התבנית המוכרת של מצגת. לדוגמא: סרטונים, ראיונות, הקלטות נדירות וכיוצא בזה.
- קצרו ככל שאתם יכולים: אז לא, הטיפ הזה לא אמור לתת לגיטימיות לרפרט קצר ושטחי, אך בהחלט לרפרט ענייני. מטרתכם היא לזכות בהקשבה ולקבל מהסטודנטים משוב מעצים וביקורת בונה. נסו להימנע ככל הניתן מ”מריחות”, הצגת נתונים שאינם מקדמים אתכם או את המחקר ושקופיות מסורבלות ועמוסות. כמה שיותר ענייני ו”נקי”, כך יותר טוב.
- לא מצגת “סגורה”, אלא דיון פתוח: במהלך הצגת הרפרט ישאלו אתכם שאלות (ואגב, זו אינדיקציה לרפרט מעניין!). היערכו ככל הניתן עם תשובות מבוססות לשאלות שסביר שיפנו אליכם. עם זאת, גם התשובה “איני יודע להשיב על השאלה, טרם חקרתי את הנושא”, מתקבלת ואף מוערכת. כמו כן, היו פתוחים לקבל ביקורת, וזכרו: אתם בוחרים אם וכיצד ליישם אותה.
- חדר שקט, תאורה טובה: אינכם צריכים לשכור אולפן ולהעביר ממנו את הרפרט שלכם, אך בהחלט חשוב להקפיד על תאורה נעימה, חדר שקט, מיקום נכון למצלמה והופעה מכובדת.
“בגלל הקורונה הרפרט הוא בגדר רשות. כדאי לי לוותר?”
התשובה חד משמעית: לא. כידוע, ישנם המון סטודנטים שבעקבות משבר הקורונה המתמשך, לומדים מהבית. ואכן, ישנם מרצים שמנסים לבוא לקראת הסטודנטים ולהקל ככל הניתן, בעיקר עם הכנת עבודות המחקר.
גם אם המרצה מאפשר לכם לוותר על הרפרט, מומלץ לכם בחום שלא לוותר על ההזדמנות. מדוע? משום שהרפרט מאפשר לכם לקבל משוב מחבריכם.
הדיון המתפתח סביב נושא המחקר שלכם, עשוי לפתור לכם קונפליקטים מסוימים, לסייע לכם במציאת מקורות מידע, לדייק את הכיוונים שלכם ומעל לכל – לחזק את ביטחונכם במחקר שלכם ולהחדיר בכם מוטיבציה.