אז מצד אחד אתם לא יכולים להתחמק מהם, אך מצד שני – אין באמת סיבה לעשות זאת! במהלך לימודי התואר שלכם, תידרשו להגיש עבודות אקדמיות: מטלות סיום קורס, עבודות פרו”ס וסמינרים. כל עבודה שכזו מבוססת על מחקר בהיקף משתנה, המבוסס ברובו על קריאת מאמרים.
מרבית המאמרים האקדמיים הם בשפה האנגלית. כך, יותר ויותר סטודנטים מתקשים להתמודד מולם – גם בגלל השפה, אך לא רק. מטבעם, מאמרים אקדמיים נוטים להיות ארוכים, השפה בהם גבוהה ותוסיפו לזה את מגבלת הזמן שיש לכם גם כך בתור סטודנטים. התוצאה? משימה מעט מורכבת, אך בהחלט אפשרית.
על מנת שגם אתם תוכלו ליהנות מחדוות הלמידה והקריאה, כדאי שגם אתם תאמצו לעצמכם את הטיפים הבאים. איך ניגשים לקריאת מאמר אקדמי?
לפני הכל: האם המאמר בכלל רלוונטי לכם?
ישנם מרצים שיפנו אתכם אל מאמרים ספציפים, באמצעותם תוכלו להשיב על שאלות ולכתוב את עבודתכם. עם זאת, בלא מעט עבודות, איסוף המאמרים הוא באחריותכם המלאה. גם אם אתם מזהים מאמר עם כותרת שעונה בדיוק על השאלה שלכם, אל תמהרו לתת בו אמון. תאמו ציפיות עם המאמר, וקראו את קטע הפתיחה והסיכום שלו. מדוע?
- פרק הפתיחה מתמצת את עיקר המאמר
- פרק הסיכום חושף בפניכם את המסקנות
כך, השקעה של כחצי שעה לערך, תקבע האם אכן כדאי לכם להשקיע את זמנכם בקריאת המאמר, או שלא.
ממאמר של 45 עמודים ל-9 עמודים
הדבר הראשון שיקל עליכם, הוא חלוקת המאמר. אכן, לא קל לפנות אל מאמר בהיקף של עשרות עמודים, גם אם הקושי הוא לעתים רק פסיכולוגי. כך או כך, מומלץ שלא לקרוא את המאמר בפעם אחת, זאת על מנת שתוכלו לקרוא אותו בעיון, תשומת לב מלאה וזיהוי הנקודות החשובות בו. כל עוד לוח הזמנים שלכם מאפשר לכם, חלקו אותו. כך לדוגמא: תוכלו לחלק את המאמר ל-5 חלקים שונים, כך שבכל יום תקדישו זמן לקריאת 9 עמודים. מה יוצא לכם מזה?
- המאמר נתפש כידידותי יותר
- הקריאה פחות לחוצה, יותר נעימה
- יכולת המיקוד שלכם – גבוהה יותר
זיכרו: אתם לא נמדדים על פי מהירות הקריאה, על אלא פי מידת ההבנה והידע שלכם.
החבר הטוב ביותר של הסטודנט? המרקר!
קריאת מאמר ללא מרקר היא אחת הטעויות הגדולות שתוכלו לעשות. בסופו של דבר, גם אם תקראו מאמר של חמישה עמודים, לא כולם יתרמו לכם לכתיבת עבודתכם. חשוב מאד שתאמצו את הקריאה הפעילה – כזו שאתם מסמנים לאורכה את הדברים החשובים והרלוונטים לכם. איך קריאת מאמר בצורה שכזו תורמת לכם?
- קריאה אקטיבית שמשאירה אתכם “ערים”
- סימון הדברים החשובים והרלוונטים לכם
- הטמעת הרעיונות החשובים תוך כדי קריאה
- עם סיום הקריאה, אתם חוזרים אל אותם חלקים במהירות
שירות של תרגום מאמרים – עד כמה הוא יסייע לכם?
סביר מאד כי אם המאמרים האקדמיים היו בעברית, היה לכם קל יותר. התמודדות אל מול השפה האנגלית מטרידה לא מעט סטודנטים, ובצדק. לשמחתכם, אתם לא לבד, אך בעיקר: ישנו שירות שיכול לסייע לכם רבות. המון סטודנטים לאורך לימודי התואר פונים אל נתיב של עזרה אקדמית – מתרגום מאמרים ועד עריכה סופית לעבודת הסמינר.
במידה וגם אתם מתקשים בקריאת המאמרים באנגלית, או במקרים בהם אתם קורסים תחת המטלות, תוכלו לפנות אלינו! אנו מבצעים תרגום מלא של מאמרים, מאנגלית ומשפות נוספות! אנו עומדים לרשותכם בכל שלב, ונשמח לספק לכם את השירות המקצועי ביותר. לפרטים נוספים, פנו אלינו עוד היום!