הרגע שבו אתם מתחילים לתכנן את כתיבת עבודת הסמינר, הוא גם הרגע שבו אתם מבינים כי אתם לקראת שלהי התואר שלכם. עבודת הסמינר היא עבודה שמוגשת בשלב מתקדם של הלימודים, זאת לאחר שרכשתם כלים לכתיבה אקדמית ומיומנויות למידה. עבודת הסמינר, בשונה מעבודות אקדמיות אחרות, היא עבודת מחקר אישית שלכם. בכל פקולטה ובכל קורס, תגדירו שאלת מחקר שאותה תחקרו לעומק, בתקווה למצוא בסופו של תהליך תשובה חד משמעית.
ישנן המון הנחיות ועוד יותר טיפים לכתיבה מוצלחת של עבודת סמינר. רגע לפני שגם אתם צוללים עמוק פנימה, קחו אתכם לדרך מספר הנחיות חשובות שיהפכו את הכתיבה לפשוטה יותר בעבורכם:
הימנעו מעיבוי פסקאות
זיכרו תמיד כי מי שעתיד לקרוא את עבודת המחקר שלכם, הם מרצים מיומנים ומנוסים היטב. המשמעות היא שאותם מרצים יודעים לזהות די בקלות עבודה המבוססת על עיבוי פסקאות. מה זה אומר? ישנם סטודנטים שמתקשים מאד לכתוב עבודה בהיקף נרחב כל כך, והדרך שלהם בכל זאת לעמוד בסטנדרט הנדרש היא לעבות פסקאות. כך, יכול להיות עמוד שלם המבוסס על אותו רעיון, אך מועבר בכמה ורסיות ובמילים שונות. עיבוי פסקאות לא רק שלא מוסיף לכם, אלא שהוא גם פוגע באמינות העבודה, במוניטין שאתם יוצרים לעצמכם ובעיקר – בציון הסופי.
ראשי הפרקים בעבודה – איך הם מסייעים לכם?
הגדרת ראשי הפרקים היא הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות למען עצמכם. כתיבת עבודת בהיקף של בין 25 ל-35 עמודים איננה פשוטה. מה שמקל בכל זאת את המלאכה, הוא פירוק שאלת המחקר לגורמים – ראשי פרקים. מספר ראשי הפרקים משתנה, והוא נע בין 8 ל-15 ראשי פרקים לערך. כל ראש פרק הוא מעין שאלת מחקר קטנה, כך שאתם יכולים לבסס את הכתיבה על כל ראש פרק שכזה. אותה חלוקה ממקדת אתכם, ומאפשרת לכם לבנות בהדרגה את העבודה.
אל תחשבו על כתיבה אקדמית, אלא כתבו!
כתיבה אקדמית היא משהו נרכש – ככל שתתרגלו יותר, כך הכתיבה תבוא לכם יותר בקלות. מה שמעכב המון סטודנטים בכתיבת הסמינר, הוא הניסיון לכתוב בשפה אקדמית. ואכן, מצופה מכם להיצמד לשפה גבוהה ומכובדת, ולא לדבוק בשפת בלוג עממית או בכתיבה חופשית. עם זאת, ישנו טיפ אליכם: על מנת שהכתיבה תזרום ועל מנת שתוכלו להביא לידי ביטוי את כל הרעיונות שלכם, כדאי לכתוב את העבודה בשפה שלכם. לאחר שתסיימו את העבודה, תוכלו להגיש אותה אלינו לעריכה. אנו נבצע עריכה יסודית, נדייק את הפסקאות שלכם ונחדד מסרים.
עוד הרבה לפני כתיבת העבודה – טיפים אליכם:
כתיבת הסמינר היא השלב הסופי. על מנת שהכתיבה תהיה לכם קלה ונעימה יתר, אמצו לעצמכם את הטיפים הבאים:
- ראשית, הירשמו מראש לקורס שאתם אוהבים. לעתים, ההרשמה לקורסים מתבצעת בהתאם לאילוצי לוחות זמנים, כך שישנם סטודנטים שמוצאים עצמם לומדים תחום שהם כלל לא מתחברים אליו. ככל שיהיה לכם חיבור עמוק יותר לנושא, כך תיהנו לכתוב, לחקור ולגלות.
- צרו שאלת מחקר שבאמת מעניינת אתכם! אל תבססו שאלה שקל לחקור, או תחום שיש עליו המון חומר. דבר לא יכול להחליף את התשוקה והעניין שלכם בנושא מסוים, וזו בדיוק המטרה: שאלו את עצמכם שאלה שתניע אתכם לקרוא חומרים, לנתח אותם ולהסיק מהם מסקנות.
במידה ואתם מתקשים להביא את עצמכם לידי ביטוי בכתיבה – אנחנו כאן בשבילכם! אנו נעבוד מולכם בשיתוף פעולה מלא, ונכתוב בעבורכם את עבודת הסמינר. אנו נצמדים לסטנדרטים מחמירים של איכות, שירות ועמידה בזמנים. לפרטים נוספים, פנו אלינו!