כללים לכתיבת עבודה אקדמית
עבור לא מעט סטודנטים, הגשת עבודה אקדמית בסיומו של קורס היא מטלת מתנה. מדוע? משום שהיא מגלמת בתוכה המון יתרונות:
- אתם יכולים להשיב על השאלות עם חומר פתוח
- אתם יכולים לקחת חלק בקבוצות למידה ודיון
- יש לכם פרק זמן של חודש לערך להגיש את העבודה
- מטלה אידיאלית לאלו הסובלים מחרדת בחינות
על מנת להצליח בעבודה אקדמית, אתם צריכים להצטיין בדבר מאד ספציפי: כתיבה אקדמית. בשונה ממבחנים שבהם בוחנים אתכם רק על ידע, בעבודה אקדמית אתם נדרשים להפגין גם בקיאות בחומר וגם בקיאות בכללי הכתיבה האקדמית. לפניכם, מספר הנחיות כלליות לכתיבה מוצלחת, כאשר המוטיבציה היא לקבל את מירב הנקודות – לפחות בכל הקשור לניסוח ולסגנון.
הבינו היטב מה שואלים אתכם
הדבר הבסיסי ביותר, הוא להבין מה שואלים אתכם. המטלה שתצטרכו להשיב עליה, לרוב מבוססת על מבנה של מבחן: מספר שאלות שעליכם להשיב עליהן. חשוב מאד לקרוא את המטלה מספר פעמים, ולהבין מה רוצים מכם. טיפ אליכם: הדגישו במרקר את עיקרי השאלה, כך שיהיה ברור לכם כשמש על מה עליכם למקד את המענה, האם אתם נדרשים להציג את עמדתכם, ליצור השוואה וכיוצא בזה.
הקפידו על כללי הכתיבה הנדרשים
עוד הרבה לפני שמדברים על סגנון הכתיבה, חשוב להכיר את הדרישות. לכל מרצה ישנן דרישות אחרות, אך לרוב תדרשו לכתוב בגופן DAVID, גודל 12 ומרווח 1.5. כמו כן, כל עבודה אקדמית שתגישו, גם תהיה מוגבלת במספר עמודים מודפסים שיהיה עליכם להגיש. חשוב מאד שתיצמדו למגבלת העמודים, ויש לכך סיבה: ישנם מרצים שלא קוראים עמודים חורגים. לדוגמא: במידה ונדרשתם להגיש עבודה בהיקף של 6 עמודים אך הגשתם 8, את שני העמודים האחרונים המרצה לא יקרא. כך, אתם ככל הנראה תאבדו נקודות והציון שלכם יפגע.
סגנון הכתיבה המצופה בעבודה אקדמית
כאמור, עבודה אקדמית לא בוחנת אתכם רק על ידע ובקיאות בחומר, אלא גם על כתיבה אקדמית. זהו האתגר הגדול ביותר של מטלות מסוג זה. כתיבה אקדמית צריכה לשמור על סגנון ייחודי, שפה גבוהה, עברית תקינה, אפס שגיאות כתיב והקלדה ושמירה על סגנון אחיד. במידה ואתם לא מצליחים להגיע לתוצר שאתם מרוצים ממנו, ישנן 2 אפשרויות בעבורכם:
- תוכלו לפנות אלינו מראש, ואנחנו נוכל לסייע לכם בכתיבת העבודה האקדמית. אתם תגישו לנו את המטלה ואת החומרים הרלוונטים. ואנחנו? נכתוב בעבורכם עבודה העומדת בסטנדרט האקדמי הנדרש.
- אפשרות נוספת היא שאתם תכתבו את העבודה, ואנו נבצע עבודת עריכה והגהה יסודית. כך, נוכל לדייק את העבודה שכתבתם, ולהפוך אותה ממסך כתוב לעבודה מוגמרת.
ציון מקורות בגוף הטקסט וביבליוגרפיה
כמו כן, בעבודה אקדמית אתם נדרשים להפגין בקיאות גם בכללי הציטוט. בעת שאתם מצטטים חומרים בגוף העבודה, עליכם לציין אותם בהערות שוליים. הביבליוגרפיה חשובה גם היא, בה תציינו את כל המקורות בהם עשיתם שימוש לטובת כתיבת העבודה. שימו לב, כי ציון מקורות שלא על פי הנדרש, גורר אחריו הורדת נקודות על ידי המרצים. נשמח לסייע לכם גם בכתיבת המקורות, עם ציון שמות המחברים, הספר, העמודים, שנת ההוצאה וכן הלאה.
מבנה עבודה אקדמית – מה חשוב לדעת?
מטלת עבודה אקדמית יכולה להיות אחת משתי המטלות הבאות:
- עבודה המבוססת על שאלות מוגדרות שעליכם להשיב עליהן
- עבודת מחקר קטנה שבה אתם מגדירים שאלה, ומשיבים עליה
שימו לב כי עליכם להתאים את הכתיבה בהתאם לסוג העבודה. במקרה בו אתם נדרשים להגיש עבודת מחקר קטנה, יהיה עליכם לכתוב גם פרק של מבוא ופרק סיכום. מנגד, עם עבודה המבוססת על מענה על שאלות, יהיה עליכם להגיש אך ורק תשובות – מבלי שאתם נדרשים לעטוף אותן בפרקים נוספים.
התייעצו עמנו באיזי גרייד בכל שאלה.