אחרי עשרות בחנים, תרגילים, מבחנים ועבודות, הגיעה מטלת הסיום שתחתום את לימודיכם: פרויקט הגמר. כסטודנטים ללימודי הנדסה, פרויקט הגמר שלכם מצריך מכם להביא לידי ביטוי את היכולות והידע שצברתם לאורך תקופת הלימודים.
לפני שאתם יוצאים לדרך עם הפרויקט, אתם נדרשים לקבל עליו אישור. אם גם אתם שואלים את עצמכם איך בוחרים את פרויקט הגמר, אתם שואלים את עצמכם את השאלה הנכונה. מדובר על פרויקט גדול המצריך מכם לקשור בין נושאי לימוד שונים, להפגין יכולות מרשימות בתכנונים מקדימים ובעיקר בביצועים מרשימים.
המורכבות והאתגר שבפרויקט הגמר
בשונה ממבחנים המסכמים סימסטר ודורשים מכם לגלות בקיאות בנושאים בודדים, פרויקט הגמר הינו פרויקט שמצריך מכם להביא לידי ביטוי ידע תיאורטי ויכולות טכניות שרכשתם בכל תקופת הלימודים. למרות המורכבות שבפרויקט כזה, מדובר על הזדמנות נפלאה שלכם כסטודנטים להתנסות במכשירים ייחודיים, להוציא תוכנית עבודה משרטוט אל הפועל ולעשות שימוש במגוון רחב של חומרים.
אז איך תבחרו אתם הצעה לפרויקט? קחו בחשבון את הדברים הבאים:
- הציעו פרויקט שמעורר בכם תשוקה ועניין. בשונה ממטלות אחרות, עם פרויקט הגמר אתם תהיו בסוג של מערכת יחסים מחייבת וארוכה, כך שהבחירה שלכם בנושא חייבת להתבסס על סקרנות ורצון לחקור ולגלות.
- בנוסף, כדאי לבחור בפרויקט שיש לכם הבנה טובה בו. מטבע הדברים, הפרויקט יצריך מכם גם לחקור וללמוד תוך כדי תנועה, אך ההמלצה היא לבחור בנושא שיש לכם בו ידע רב יותר בהשוואה לנושאים אחרים.
- והמלצה נוספת אליכם: פרויקט הגמר עתיד להיות הפנים שלכם, כרטיס הביקור שתתגאו בו. נצלו את ההזדמנות להוכיח את היכולות שלכם, אך גם להוכיח כי בכוחה של היוזמה שלכם לשפר את איכות חייהם של אנשים. תנו עדיפות לפרויקטים חדשניים ויצירתיים, כאלו שיביאו בשורה של ממש.
פרויקט הגמר – דרישת שלום משוק העבודה
אפשר לומר בזהירות כי דבר איננו דומה לפרויקט הגמר. מדובר על “טיפוס” ספציפי – גם מבחינת היקפו וגם מבחינת ההתמסרות הטוטאלית הנדרשת מכם. מדובר על פרויקט שנפרס על פני שנה (ולעתים גם יותר), בו אתם בונים מאפס פרויקט שמתחיל ברעיון, ומסתיים בתוצר מוגמר. כשתצאו לשוק העבודה, תבצעו שלל פרויקטים שכאלו, ופרויקט הגמר הוא ההזדמנות הראשונה שלכם להתנסות, לחוות ולדלג בין שלבי העבודה הנדרשים.
המפתח להצלחה: לוח זמנים ותוכנית עבודה מסודרת
המון פרויקטים קמים ונופלים על דבר אחד: ניהול. לעתים ידע, יצירתיות ובקיאות בחומרים אינם מספקים בכדי לצלוח פרויקט שכזה. ניהול נכון של הזמן ותכנון עבודה מסודר, פורסים בפניכם את כל המטלות הצפויות לכם, לרבות זמני ההתחלה והסיום המשוערים. מה יוצא לכם?
- פירוט מלא של המשימות בסדר כרונולוגי (מה קודם למה / אילו מטלות מהוות בסיס להמשך)
- באפשרותכם ליצור תיעדוף למשימות / לצפות מראש אתגרים
- תכנון לו”ז הוא סוג של אפליקציית ניווט: הוא מראה לכם את הדרך כבר עם היציאה לדרך