אפשר לנחש כי קראתם לפחות ספר אחד שריגש אתכם, “עורר” אתכם, העניק לכם השראה עצומה ואולי אפילו שינה את חייכם. מה שרובכם לא יודעים הוא שהגרסה הסופית שקראתם, היא לא המסמך המקורי שנכתב ע”י הסופר. כל טקסט לפני פרסומו, עובר בדיקות של קוראי בטא ולקטורים, מספר שכתובים, עריכות והגהות.
ההקדמה הזו נועדה להמחיש לכם את החשיבות של עריכה והגהה לעבודה אקדמית. עבודת המחקר שאתם כותבים, היא הגרסה הראשונית למסמך הסופי שיוגש למרצה שלכם. עריכה מקצועית יכולה להפוך עבודה בינונית לעבודה טובה, עבודה טובה לעבודה טובה מאד, ועבודה טובה מאד – לעבודה מעולה!
אז מה העורך “יעולל” לעבודה שלכם?
נתחיל ונרגיע: העבודה שכתבתם תשמור על “הזהות” שלה, והעריכה אינה שואפת לשנות אותה. דרך נחמדה להסביר מהי עריכה ואיך היא תורמת לעבודה שלכם, היא עם הצגת דוגמא מעולם מקביל וטעים יותר: עולם האוכל. דמיינו לעצמכם כי מגישים לכם שתי מנות של פסטה ברוטב האהוב עליכם. מנה אחת מתובלת במלח ובפלפל, והמנה השנייה – ללא כל תיבול. אפשר לנחש כי המנה שלטעמכם תהיה מוצלחת יותר, תהיה המנה המתובלת שטעמיה מודגשים ומדויקים יותר. ואם נחזור בחזרה לעניינו: המנה שאינה מתובלת היא עבודה אקדמית ללא עריכה, בעוד המנה המתובלת – היא עבודה אקדמית שעברה עריכה מקצועית.
העריכה מתחילה בקריאת העבודה – מתחילתה ועד סופה. לאחר הקריאה הראשונה, מנסה העורך להבין האם ישנו רצף הגיוני ל”עלילה” (האם הטיעונים מוצגים בסדר הנכון, הפרקים מופיעים בסדר כרונולוגי וכך גם הפסקאות השונות בתוך הפרקים). בהתאם לשיקול דעתו, עשוי העורך לבצע את השינויים הבאים:
- שינוי סדר המשפטים בתוך פסקה/ פרק
- קיצור/ הסרה של משפטים שאינם נחוצים
- חידוד ניסוחים והתאמה לסטנדרט האקדמי
- במקרים מסוימים, שינוי סדר הפרקים בעבודה
ההגהה מתבצעת לאחר עריכת הטקסט, ומתמקדת בדברים הבאים:
- תיקון שגיאות הקלדה (לדוגמא: בעבדות המחקר שלי…)
- תיקון שגיאות בעברית זכר-נקבה (דרך אותן משקפיים ורודות ניתן לראות…)
- סידור כללי לטקסט (להבטיח כי כל פרק מתחיל בעמוד חדש, Tab לפסקאות בתוך הפרק וכן הלאה)
“אם אני מבין נכון, אחרי העריכה העבודה שלי עשויה להתקצר?”
נכון מאד וצריך לקחת את זה בחשבון. לעורך אין סנטימנטים לכמות העמודים, אלא אך ורק לאיכות הטקסט. לכן, במעמד כתיבת העבודה שלכם, כדאי להימנע מראש מניסוחים ארוכים, חזרה על אותם טיעונים במילים אחרות, הרחבת פסקאות שלא לצורך, הקלדה בפונט גדול מ-12 והקדמות מיותרות שלא תורמות למחקר, אלא להפך – מתישות את הקורא.
באיזה שלב מבצעים את העריכה לעבודה?
שאלה מצוינת! את קובץ העבודה יש להעביר לעורך רק לאחר שסיימתם להקליד את המילה האחרונה, לא לפני. העריכה היא סוג של “תיבול” לטקסט, זוכרים? את התיבול כידוע, מתקנים רק לאחר שמסיימים להכין את התבשיל. אנו נשמח לבצע בעבורכם בדיקה של העבודה האקדמית – באמצעות תוכנת מחשב ועל ידי בודק אנושי. לפרטים נוספים, התקשרו אלינו עכבר עכשיו – 054-2273459