מה זה כתיבה אקדמית? מדריך לסטודנט

תמונה של נכתב על ידי צוות Ez Grade
נכתב על ידי צוות Ez Grade

המרכז לסיוע לסטודנט

מה זה כתיבה אקדמית? מדריך לסטודנט
כתיבת עבודה?
אנחנו הכתובת

מצמררים רק מלשמוע את צמד המילים 'כתיבה אקדמית'? אנחנו מבינים אתכם לגמרי!

כתיבה אקדמית נתפשת בתחילת השנה האקדמית הראשונה כמו מעין שפה סודית של עולם המחקר האקדמי.

בפועל, 'המפלצת' הרבה יותר קטנה ולא מסוכנת; מדובר בסגנון כתיבה שמטרתו להעביר רעיונות בצורה ברורה, מדויקת ומובנית, כך שכל מי שיקרא את העבודה שלכם – בין אם חבר לכיתה, המרצה שלכם, אדם זר לחלוטין או קרוב משפחה – יבין בדיוק על מה אתם מדברים. הרי זאת כל המהות של האקדמיה: להעביר רעיונות בין האחד לשני.

אז איך עושים את זה?

קודם כל: למה בכלל צריך כתיבה אקדמית?

כתיבה אקדמית היא הכלי שבעזרתו מציגים רעיונות, מחקרים ומסקנות בצורה מסודרת.

המטרה שלה היא להיות אובייקטיבית, להסתמך על עובדות, ולהראות לעולם המחקרי שאתם לא רק זורקים דעות לאוויר – אלא מבססים אותן על נתונים ומקורות אמינים.

מה שנקרא דעה לחוד, מחקר לחוד. אתם ממש מציגים מסקנות שהגעתן אליהן באמצעות אסמכתאות ברורות ומקורות מידע.

בשפת הסטודנט: זו גם דרך להראות למרצה שלכם שאתם יודעים איך לשחק את המשחק האקדמי. כי בואו נודה, בעולם האקדמיה יש כללים, וכדי להצליח, כדאי לשחק לפי הכללים האלה.

מגדירים נושא ומטרה

אז רגע, איך מתחילים!?

תמיד תתחילו בלשאול את עצמכם: על מה אני כותב, ולמה זה חשוב? זו השאלה הראשונה שתצטרכו לענות עליה.

אם הנושא שלכם מוגדר היטב – משמעות הדבר היא שהכתיבה תהיה הרבה יותר קלה.

מחקר, מחקר, ועוד פעם מחקר

לפני שאתם מתחילים לכתוב, צריך לאסוף מידע. באמת ובתמים חברים – רגע לפני שאתם בכלל מתחילים לכתוב ולו מילה אחת, היכנסו למאגרי מידע, ספריות, ומאמרים אקדמיים. חפשו מקורות עדכניים ורלוונטיים לנושא שלכם.

למה זה חשוב?

כיוון שזה גם יאפשר לכם לגבש שאלת מחקר. כיוון שזה יאפשר לכם לגבש שלד ראשוני למטלה האקדמית שלכם עם פרקים ברורים, וגם כיוון שזה יאפשר לכם להבין כיצד אחרים כתבו לפניכם. ממש ללמוד את השפה והכתיבה האקדמית.

מבנה עבודה ברור

הכתיבה האקדמית בנויה משלושה חלקים עיקריים:

  • מבוא: הצגת הנושא, הרקע, והשאלה המחקרית.
  • גוף העבודה: זה המקום שבו אתם מסבירים, מנתחים, ומציגים טיעונים בצורה מסודרת.
  • סיכום: מסקנות ודיון קצר על הנושא. מה למדתם, ומה אפשר ללמוד מזה להמשך?

נשמע מפחיד? קריאה מקדימה כבר אמרנו? הקפידו להסתכל על עבודות קודמות ומחקרים שעשו לפניכם. זה יעשה לכם המון סדר בראש.

אל תכתבו גבוה מדי (וגם לא בסלנג)

אחת הטעויות הנפוצות היא לחשוב שכתיבה אקדמית צריכה להיות מסובכת ומלאה במילים ארוכות ומפוצצות. להפך! כתיבה טובה היא כזו שמובנת לכל קורא, גם אם הוא לא מומחה בתחום.

כתבו במשפטים קצרים וברורים, והשתמשו במונחים מקצועיים רק כשצריך.

בנוסף, הקפידו לכתוב בשפה ניטרלית (עד כמה שאפשר כן? ברור לכולם שבסוף לכל חוקר יש את הדעות שלו). הימנעו משפה רגשית או דעתנית מדי. "אני חושב ש…" זה פחות מתאים.

כמה כללים חשובים לכתיבה אקדמית

הסתמכו על מקורות אמינים! כל טענה שאתם מעלים חייבת להיות מגובה במקור. אל תסתמכו על תחושת בטן גם אם היא נראית מאוד ברורה.

ציינו מקורות בצורה נכונה. זה ממש ללקט נקודות לעבודה האקדמית שלכם ולהרוויח ציון טוב יותר. הקפידו לעבוד על-פי כללי הציטוט שאותם ביקש המרצה.

והקפידו לקחת אוויר. כמו כל דבר בחיים – בהתחלה זה אולי מרגיש קצת מבלבל. אבל עם הזמן והתרגול, תגלו שזה ממש לא סיפור כזה גדול. אל תפחדו לטעות, אתם עוד תשכתבו את העבודה שזה עתה התחלתם. כי רק דרך התנסות לומדים.

התייעצו איתנו

באיזי גרייד המרכז לסיוע לסטונדט אנו מתמחים בכתיבה אקדמית ומספקים שירותי כתיבת עבודות אקדמיות לסטודנטים במגוון תארים, ראשונים ומתקדמים.

אנו עובדים עם כותבים וכותבות אקדמיים בעלי תואר ראשון בהצטיינות ותארים מתקדמים בלבד. מקפידים על עבודות איכותיות, מקצועיות ומקוריות במלואן.
בכל שאלה והתייעצות, צרו עמנו קשר. נשמח לעמוד לשירותכם.

שתפו מאמר זה עם חברים

שירותים שעשויים לעניין אתכם

אייקון מסך מחשב
כתיבת עבודה אקדמית
סטודנטים רבים מתעניינים לגבי כתיבת עבודות אקדמיות, מאחר ולא לכולם יש את הזמן, הסבלנות או היכולת לכתוב את העבודות שלהם בצורה עצמאית. יש לזכור כי רוב הסטודנטים נאלצים להתמודד עם עומס משמעותי, הכולל את הצורך לעמוד במטלות האקדמיות השונות, ללמוד למבחנים, לשלב עבודה ולהשאיר מעט זמן לחיי חברה.
ספר
מטלות אקדמיות
במהלך התואר הראשון והשני, מתבקש הסטודנט להגיש מטלות אקדמיות במגוון נושאים הקשורים במישרין או בעקיפין לתואר הנלמד. חשיבותן של המטלות הללו היא קריטית, שכן הן מהוות משקל לא מבוטל בשקלול הסופי של הציון בתואר
אייקון של קלסרים
כתיבת עבודות סמינריון (גמר)
כל סטודנט בתואר הראשון או השני מגיע לאחת מהנקודות הקריטיות בתואר: כתיבת עבודה סמינריונית או בשמה השני, כתיבת עבודה אקדמית. ישנם סטודנטים שמתמודדים עם המחקר / כתיבת סמינריון ללא קושי. יש את אלו שברור להם מה הם רוצים שיהיה כתוב בעבודת הגמר, מהיכן לדלות אינפורמציה לעבודה סמינריונית וכיצד לעבד אותה – ויש אחרים, שמוצאים כתיבת עבודת סמינריון כמעכבת.
אייקון של עפרון
ניתוחים סטטיסטיים
כחלק מהתאמת הכותב למטלה הנדרשת, הניתוח הסטטיסטי מתבצע ע``י סטטיסטיקאים/כלכלנים מוסמכים, בעלי ידע מעמיק באקונומטריקה וסטטיסטיקה יישומית ותיאורית.
טלפון חכם
הכנת מצגת עסקית לסטודנטים, עסקים וחברות
ערכתם מחקר מעמיק, הכנתם עבודה נהדרת ואין ספק שאתם ראויים לתואר הסטודנט המצטיין. כעת, הגיע הרגע בו המרצה שלכם מבקש מכם להעביר את העבודה היפה שכתבתם ולהפוך אותה למצגת ולהרצאה – הכנת מצגת מקצועית? פה אתם מתחילים להילחץ.
אייקון דיפלומה
פרויקט גמר (הנדסאים)
בתום לימודיו של סטודנט לאחד ממקצועות ההנדסה, הוא מתבקש להגיש פרויקט גמר. פרויקט הגמר ועמידה מוצלחת במבחן ההגנה על הפרוייקט מקנים לו, בסופו של דבר, את תעודת ההסמכה..

צריכים סיוע בכתיבת עבודה אקדמית?
אנחנו כאן ונוכל להתחיל מיד!

או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

מומלץ להעלות קבצים מכווצים ומאוגדים בפורמט RAR
דיסקרטיות מובטחת. לעולם לא נמסור את הפרטים שלכם לגורם אחר.
לורם איפסום דולור

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

סטודנט עם מכופתרת וילקוט
דילוג לתוכן