חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מגישים את הסמינריון למרצה? בדיקות אחרונות שכדאי לכם לעשות

מגישים את הסמינריון למרצה? בדיקות אחרונות שכדאי לכם לעשות
כתיבת עבודה?
אנחנו הכתובת

סיימתם את הסמינריון! איזה כיף וההתרגשות בשיחה. אחרי שעות רבות של מחקר, כתיבה, עריכה והגהה, הגיע הרגע הגדול: להגיש את העבודה הסמינריונית למרצה.

מכירים אבל את תחושת הספק הזאת? הרגע הזה שאתם אומרים כן? עכשיו? אולי רגע אבדוק שוב?

תחושת הבטן שלכם עשויה להיות נכונה, וישנן בהחלט כמה בדיקות אחרונות שחשוב לעשות כדי להבטיח שהעבודה שלכם תהיה במיטבה, ותותיר רושם חיובי על הקורא.

הגהה לשונית ותחבירית

אפילו אם אתם חושבים שאתם כותבים ללא טעויות, וגם אם יש לכם עברית מעולה וגבוהה, הרי שתמיד כדאי לבצע הגהה לשונית ותחבירית לעבודה.

ראשית כל, תוכלו לעשות זאת לבדכם: בדקו שהמשפטים זורמים בצורה הגיונית, שאין שגיאות כתיב, ושכל הפסיקים והנקודות נמצאים במקומות הנכונים.

אפשר לבקש מחבר או מבן משפחה לקרוא את העבודה, או להיעזר בשירותי עריכה והגהה מקצועיים. וישנם לא מעט סטודנטים שנעזרים בשירותי הגהה שכאלו.

מעבר של עיניים נוספות על העבודה, תמיד יכולה לגלות דברים שאנחנו בעצמנו לא שמנו לב אליהם.

בדיקת מבנה העבודה

בדקו האם העבודה עומדת בדרישות המבנה שניתנו על ידי המרצה.

ודאו שיש הקדמה ברורה שמציגה את מטרות העבודה, גוף עבודה מסודר עם כותרות ביניים, וסיכום שמסכם את הממצאים והמסקנות.

זכרו לבדוק אם העבודה אכן עומדת הן בדרישות האקדמיות האוניברסליות והן בדרישות הפרטניות שהוצגו לכם מטעם המרצה המלווה את הקורס.

בדיקה של רשימת המקורות

בדקו את רשימת המקורות שלכם. וודאו שהרשימה כוללת את כל הספרים, המאמרים והמקורות בהם נעזרתם במהלך העבודה.

ודאו שהציטוטים בעבודה מתאימים למקורות ברשימה, ושכל מקור מצוטט בצורה נכונה לפי הכללים שנדרשים (לדוגמה, לפי שיטת APA או MLA).

נשים לרגע בצד את העובדה שטעות בציטוט עלולה להיחשב לפגיעה בזכויות יוצרים שכן כל עוד ציטטתם את המקור, הרי שברור לכול כי מדובר בטעות אנוש. טעויות טכניות שכאלו יכולות לעלות לכם בניקוד, ולמען האמת – פשוט חבל.

בחינת התאמה לנושא ולשאלת המחקר

זה אולי יישמע לכם משונה, אך זה חשוב: לפני ההגשה, קראו את העבודה במלואה ושאלו את עצמכם את השאלה החשובה מכול – האם תוכנה של עבודת הסמינריון אכן עונה על השאלה המרכזית שהצבתם בתחילת העבודה?

האם התכנים תומכים בטענות שלכם? האם נגעתם בכל הנקודות החשובות בנושא? חשוב לוודא שהעבודה לא סטתה מהנושא המקורי ושכל הפרקים תורמים בהדרגה להבנת השאלה המרכזית.

הצגת עבודה ברורה ואסתטית

סדר וארגון הם חלק חשוב מההגשה.

ודאו שהעבודה מעוצבת בפורמט ברור ונעים לקריאה (והמרצה של הקורס גם ידרוש את סוג הגופן, הגודל והמרווח בין השורות), עם פסקאות מוגדרות היטב ושער ראשי ברור.

הגשה מסודרת ואסתטית תשדר רצינות ומקצועיות, ועשויה בהחלט לקבל נקודות זכות אצל המרצה.

בדיקת קישורים

אם בעבודה שלכם יש קישורים לאתרי אינטרנט או מקורות דיגיטליים, בדקו שהם עדיין פעילים ולא נשברו. וסמכו עלינו – אלו הם דברים שיכולים בהחלט לקרות.

כך, המרצה יוכל לגשת ישירות למידע אותו ציטטתם. גם אם נעזרתם במראי מקום בתוך העבודה, ודאו שהם מובילים למקום הנכון ומפנים למקורות שהשתמשתם בהם.

קבלת משוב מחברים ובני משפחה

לפני שאתם מגישים את העבודה, נסו לשתף אותה עם חברים ובני משפחה.

קבלת משוב ממישהו אחר תוכל לתת לכם פרספקטיבה נוספת ואולי לחשוף נקודות תורפה שלא חשבתם עליהן.

תזכרו שבהדרגה אתם הופכים ל’משוחדים’ לגבי העבודה שלכם. אתם יודעים מה אתם רוצים לענות, אתם מבינים מה הטענה שאתם רוצים לבסס. אולם האם הקורא שלכם מבין את הטענות?

לעתים קריאה של אדם חיצוני יכולה לשפר את העבודה באופן משמעותי.

קריאה בקול רם

טכניקה יעילה נוספת היא לקרוא את העבודה בקול רם. ממש כך.

זה יעזור לכם לזהות משפטים מסורבלים או לא ברורים, טעויות לשוניות או אפילו רעיונות שחוזרים על עצמם.

כשאתם שומעים את המילים, קל יותר להבין האם הן מייצרות טקסט זורם, קוהרנטי וברור.

ובהצלחה!

חברים, הספקות אולי תמיד יהיו שם, אבל תסמכו על עצמכם. כל הכבוד לכם שהגעתם אל המעמד הכול כך מרגש הזה.
תנו לעצמכם קצת זמן לנוח. זה מגיע לכם!
מאחלים המון בהצלחה
צוות איזי גרייד

שתפו מאמר זה עם חברים

שירותים שעשויים לעניין אתכם

אייקון מסך מחשב
כתיבת עבודה אקדמית
סטודנטים רבים מתעניינים לגבי כתיבת עבודות אקדמיות, מאחר ולא לכולם יש את הזמן, הסבלנות או היכולת לכתוב את העבודות שלהם בצורה עצמאית. יש לזכור כי רוב הסטודנטים נאלצים להתמודד עם עומס משמעותי, הכולל את הצורך לעמוד במטלות האקדמיות השונות, ללמוד למבחנים, לשלב עבודה ולהשאיר מעט זמן לחיי חברה.
ספר
מטלות אקדמיות
במהלך התואר הראשון והשני, מתבקש הסטודנט להגיש מטלות אקדמיות במגוון נושאים הקשורים במישרין או בעקיפין לתואר הנלמד. חשיבותן של המטלות הללו היא קריטית, שכן הן מהוות משקל לא מבוטל בשקלול הסופי של הציון בתואר
אייקון של קלסרים
כתיבת עבודות סמינריון (גמר)
כל סטודנט בתואר הראשון או השני מגיע לאחת מהנקודות הקריטיות בתואר: כתיבת עבודה סמינריונית או בשמה השני, כתיבת עבודה אקדמית. ישנם סטודנטים שמתמודדים עם המחקר / כתיבת סמינריון ללא קושי. יש את אלו שברור להם מה הם רוצים שיהיה כתוב בעבודת הגמר, מהיכן לדלות אינפורמציה לעבודה סמינריונית וכיצד לעבד אותה – ויש אחרים, שמוצאים כתיבת עבודת סמינריון כמעכבת.
אייקון של עפרון
ניתוחים סטטיסטיים
כחלק מהתאמת הכותב למטלה הנדרשת, הניתוח הסטטיסטי מתבצע ע``י סטטיסטיקאים/כלכלנים מוסמכים, בעלי ידע מעמיק באקונומטריקה וסטטיסטיקה יישומית ותיאורית.
טלפון חכם
הכנת מצגת עסקית לסטודנטים, עסקים וחברות
ערכתם מחקר מעמיק, הכנתם עבודה נהדרת ואין ספק שאתם ראויים לתואר הסטודנט המצטיין. כעת, הגיע הרגע בו המרצה שלכם מבקש מכם להעביר את העבודה היפה שכתבתם ולהפוך אותה למצגת ולהרצאה – הכנת מצגת מקצועית? פה אתם מתחילים להילחץ.
אייקון דיפלומה
פרויקט גמר (הנדסאים)
בתום לימודיו של סטודנט לאחד ממקצועות ההנדסה, הוא מתבקש להגיש פרויקט גמר. פרויקט הגמר ועמידה מוצלחת במבחן ההגנה על הפרוייקט מקנים לו, בסופו של דבר, את תעודת ההסמכה..

מאמרים נוספים

תוכן עניינים

צריכים סיוע בכתיבת עבודה אקדמית?
אנחנו כאן ונוכל להתחיל מיד!

או מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם

מומלץ להעלות קבצים מכווצים ומאוגדים בפורמט RAR
דיסקרטיות מובטחת. לעולם לא נמסור את הפרטים שלכם לגורם אחר.
לורם איפסום דולור

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

סטודנט עם מכופתרת וילקוט
דילוג לתוכן