לימודי תואר ראשון במשפטים חושפים את הסטודנטים והסטודנטיות אל עולם המשפט על היבטיו השונים לרבות עקרונות משפטיים, מערכות המשפט, אתיקה משפטית תיאוריות מחקריות אקדמיות ויישומן בפועל.
תכנית הלימודים חובקת בתוכה תחומים ונושאים שונים ומרתקים לרבות המשפט הפלילי, דיני קניין, נזיקין, משפט מנהלי ומסחרי, מקרקעין ועוד.
הידע הרב המצטבר לאורכו של התואר בא לידי ביטוי בשנת הלימודים האחרונה עם כתיבתה של המטלה הסמינריונית המסכמת.
אופייה של המטלה הסמינריונית
העבודה הסמינריונית במשפטים הינה עיונית, קרי על הסטודנטים לחפש אחר כתבים משפטיים, ספרות אקדמית מקצועית ומחקרים אמפיריים הכוללים פסיקות שונות.
על הסטודנט לחפש את מקורות המידע בהתבסס על שאלת המחקר בה הוא בחר, ולאחר מכן לערוך סינתזה בין מקורות אלו שיחדיו יענו על מושא המחקר.
איתור מקורות המידע נחשב לשלב מאתגר ומרתק גם יחד, ובמהלכו יש לסרוק פסקי דין רבים, מאמרים וספרים מקצועיים. זהו מיצג מרשים שבכוחו להעיד יותר מכול, על יכולותיו המחקריות האקדמיות של הסטודנט, יכולות שהתגבשו לאורך שנות לימודיו.
דוגמאות לשאלות מחקר
ראשית כל, שאלת המחקר נובעת מן הקורס בו הסטודנטים בחרו. עם זאת, גם מסגרתו של קורס מסוים, יכולה עודנה לפתוח בפני הסטודנטים מגוון של שאלות מחקר מגוונות העונות על תחומי עניינם.
את המחקר האקדמי ניתן לרתום לנושאים אקטואליים ובוערים כגון: באיזו מידה חוקי זכויות האדם הבינלאומיים מגנים על זכויותיהם של פליטים ומבקשי מקלט? וכיצד הדבר משתנה בין מדינות האזור?
סטודנט המבקש להתמקד בקניין הרוחני למשל, יוכל לבחור בשאלה כגון: ההתמודדות עם האתגרים שמציבה טכנולוגיית הבינה המלאכותית הנסמכת על המידע ברשת על הקניין הרוחני?
או למשל סטודנט שיבקש לבחון את השפעות הקורונה וסביבת העבודה האמפירית, יוכל להציע את השאלה הבאה: ‘כיצד חוקי העבודה בישראל עונים על אופייה המשתנה של סביבת העבודה החל משנת 2020?’
שיטות מחקר
בהתאם להיותה עבודה עיונית, סמינריון במשפטים הינו מטלה אקדמית הנסמכת בעיקרה על מקורות כתובים.
להלן נפרט מעט יותר את המקורות הכתובים שכן הם שונים במקצת מאלו הנהוגים בעבודות סמינריוניות עיוניות אחרות.
בכתיבה משפטית, הסטודנטים נדרשים להסתמך על חקיקה, פסקי דין וספרות מקצועית.
משמעות הדבר היא שהסטודנטים יכולים להסתמך על חוקים הנחקקים בכנסת, חוקי עזר עירוניים, צו של שר המשפטים ואף פרוטוקולים של דיוני הכנסת.
האשכול השני המתפקד כמקור מידע רלוונטי לכתיבת סמינריון במשפטים הוא פסקי דין מטעם בית המשפט. פסקי דין יכולים להינתן גם מטעם הממונה על הגנת הצרכן, הממונה על הפרטיות וכיוצא בזאת. גם הם נחשבים לגורמים המספקים הכרעה.
האשכול השלישי והאחרון הוא כמובן הספרות המקצועית, בין אם ספרות מקצועית ישראלית העונה על המשפט הישראלי ובין אם ספרות מקצועית בלועזית.
נציין לאור שאלות רבות, כי בכתיבת סמינריון במשפטים ניתן גם להיעזר בציטוטים ואמרות שנאמרו בכתבות חדשותיות. עם זאת, אל לנו לבסס את כל טיעוננו המחקריים על כך.
כתיבת עבודה סמינריונית במשפטים עם איזי גרייד
באיזי גרייד המרכז לסיוע לסטודנט אנו שמחים להציע שירות מקצועי המלווה את הסטודנטים בכל שלב ושלב בעת כתיבתה והתווייתה של העבודה הסמינריונית במשפטים.
לרשות איזי גרייד כותבים וכותבות אקדמיים מיומנים ומנוסים. אנו מקפידים לצוות אל שורותינו כותבים בעלי תואר ראשון בהצטיינות או תואר מתקדם בלבד.
בבחירתכם בנו, נעמיד לרשותכם כותב או כותבת תוכן אקדמיים בעלי רקע אקדמי רלוונטי בלבד. העבודה הינה מקורית במלואה, נכתבת בכפוף לכללי האקדמיה וכן להנחיות המרצה.
בכל שאלה והתייעצות, ניתן ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר.