לצד היותו תחום בעל תרומה חשובה לאין שעור, תואר ראשון בחינוך מיוחד פותח בפני הסטודנטים והסטודנטיות את האפשרות לחקור נדבכים מרתקים הבאים לידי ביטוי בכתיבתה של עבודת הסמינריון.
מטרת העבודה הסמינריונית היא להוות ככלי אחד מיני רבים בתואר, המכינים את בוגרי המסלול אל ההתמודדות עם האתגרים והסביבה החינוכית הייחודית המאפיינת את עולמות החינוך המיוחד.
כיצד עונים על צרכיהם המיוחדים של הילדים? איך מספקים סביבה לימודית תומכת המגשרת על לקויות שונות? כיצד מתאימים את מהלך הלימודים לכלל הכיתה? שאלות אלו ורבות נוספות, מקבלות מענה בין היתר בדמות שאלת המחקר עליה הסטודנטים נדרשים לענות בהרחבה בעת כתיבתה של המטלה האקדמית.
כיצד מתחילים בכתיבת העבודה?
כמו בכל מטלה אקדמית אחרת, גם ראשית כתיבתה של עבודה סמינריונית בחינוך מיוחד מתחיל אפוא בהתבססות על נושא המעניין את הסטודנט/ית.
ייתכן וכבר גיבשתם שאלת מחקר בטרם פנייתכם אלינו, ואם לא כך הדבר, הרי שהכותבים האקדמיים של איזי גרייד ישמחו להתוות יחד אתכם את שאלת המחקר שתנחה אותנו לכל אורך כתיבת הסמינריון.
בדומה לשאלות שהדגמנו לעיל, ניתן לחשוב על שאלות מחקר מרתקות וייחודיות כגון: השפעת עיצוב הסביבה הלימודית בחינוך המיוחד על הישגי התלמידים, או פיתוח הוויסות הרגשי באמצעות יצירת מרחב לימודי מותאם.
את נוסח השאלה ומיקודה יש להתאים לרציונל של המחקר, וכן לוודא כי אכן ישנם מאמרים ומחקרים קודמים אשר יכולים להתוות את הדרך אל עבר עבודה סמינריונית מפורטת.
היכון, הכן, וניגשים אל הכתיבה
שלב איתור המאמרים הוא חיוני לקבלת האור הירוק אל עבר התחלת הכתיבה.
לאחר שנאתר את המאמרים הנדרשים, ניכנס אל השלב השני והוא לפרוט את הנושא ואת שאלת המחקר לסקירת ספרות. נסביר כיצד ניגש לערוך את המחקר, מה תהא שיטת המחקר שלנו; האם מדובר בשיטה הכמותנית? או שמא בשיטה האיכותנית? לעתים גם נבחר בגישה משולבת.
לאחר שהדברים יגובשו דיו, נביאם לאישור המרצה ונתחיל במלאכת הכתיבה עצמה.
דגשים בתחום החינוך
כתיבת סמינריון בחינוך מיוחד נשענת על כלי מחקר היכולים לבוא לידי ביטוי בדמות תצפיות, שאלונים או אפילו ראיונות.
עם זאת, חשוב לציין כי בתחום החינוך בכללותו, עלינו לבחון מבעוד מועד את הנגישות אל הנתונים גם מן הפן האתי.
חשוב לדעת: אחד מן ההיבטים החשובים במחקר חינוכי טמון בהיבטים האתיים, ולעינו להציג אישורי אתיקה על מנת שנוכל לערוך מחקר ובו מעורבים ילדים; אישור מן ההורים, אישור מן המנהל/ת ואף לעתים אישור מוועדת האתיקה.
יצוין כי באיזי גרייד אנו יודעים לתת את הדעת ואת תשומת הלב גם להיבט זה.
ביצוע המחקר
באשר לשאלונים / תצפיות / ראיונות, באיזי גרייד אנו מכינים עבורכם את כל הנדרש. יש לציין כי את ביצוע התצפית בפועל, העברת השאלונים בין הנשאלים או ביצוע הראיונות הפרונטליים, יש להזמין באופן נפרד מחבילת כתיבת העבודה.
סטודנטים המעוניינים להעביר את כלל המושכות אל ידיהם של הכותבים האקדמיים שלנו, יכולים לעשות זאת, ולקבל מעטפת מלאה.
אם נדגים זאת על שאלונים, הרי שנעביר את השאלונים בין הנשאלים ונסכם את התשובות. ניתן למשל לסכום את מספר האנשים שענו תשובה מסוימת לשאלה מסוימת למשל: 'כיצד המורים תופשים את שילובם של תלמידי החינוך המיוחד בכיתה רגילה?', וע"פ זה להסיק מסקנה מספרית.
אם נדגים זאת על ביצועם של ראיונות, הרי שנוכל להדגים כיצד בחנו את תגובתם של המורים והמורות שהתראיינו, ועל-פי זאת הסקנו את תפישתם באשר לשילוב תלמידי החינוך המיוחד.
עם תום המחקר, ולאחר שיתקבלו הנתונים, ננתח אותם לפי המודלים והגישות החינוכיות הנהוגות בחינוך המיוחד. לאור ניתוח הנתונים, נגיע לממצאים מסכמים מהם נסיק את המסקנות וההמלצות להמשך המחקר ולכתיבת הסיכום.
מבנה סמינריון בחינוך מיוחד
לעבודה הסמינריונית בחינוך מיוחד מבנה קבוע הכולל: מבוא, סקירת ספרות, פרקי העבודה (גוף העבודה עצמו), מתודולוגיה, ממצאים, דיון, פרק סיכום, ביבליוגרפיה ונספחים.
נתייחס בהרחבה אל מספר נושאים עליהם אנו נשאלים לעתים תכופות:
- מבוא – פרק ובו נערכת סקירה עניינית בעבור שאלת המחקר והנושא הנידון במסגרת העבודה. מטרת המבוא גם לבאר את בחירת הנושא המחקרי ולהסביר את הגישה והשיטות המחקריות שננקטו במסגרת המטלה האקדמית.
- סקירת ספרות – פרק הנדרש למען הצגת המאמרים והמחקרים האקדמיים עליהם נסמכת העבודה.
- פרקי העבודה – פרקי העבודה עצמם הבונים אט-אט את התשובה על שאלת המחקר; מתפקדים כמעין תצרף היוצר תמונה כוללת ומשלבים בין הנתונים השונים.
- מתודולוגיה – פרק ובו נסביר ונציג את שיטת או שיטות המחקר עליהן ביססנו את העבודה, ואופן הביצוע. נהוג בשלב זה גם להציג את ממצאי המחקר.
כתיבת עבודת סמינריון בחינוך מיוחד
באיזי גרייד המרכז לסיוע לסטודנט, אנו שמחים להעמיד לרשות קהל הסטודנטים והסטודנטיות את מיטב הכותבים האקדמיים בתחום.
לרשותנו כותבים וכותבות בעלי תואר ראשון בהצטיינות או תארים מתקדמים בלבד. בהזמנת שירות סיוע וכתיבת עבודה סמינריונית בחינוך מיוחד, אנו מצוותים אל הסטודנטים כותבים המתמחים בתחום ובעלי רקע אקדמי רלוונטי.
את העבודה הסמינריונית בחינוך מיוחד אנו כותבים בכפוף לכל הכללים הנהוגים באקדמיה, זאת לצד הנחיות פרטניות מטעם המרצה. להלן ניתן למצוא את ההסבר המקיף על התהליך שנעבור יחד.
בכל שאלה והתייעצות בנושא כתיבת סמינריון בחינוך מיוחד, אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר טלפוני או להשאיר פניה באתר ונשוב אליכם בהקדם האפשרי.