כסטודנטים, אחת מן המיומנויות שאנו נדרשים לה היא לדעת כיצד להכין מצגות מקצועיות. הדבר בא לידי ביטוי כל שכן בעבודת הרפרט הנחשבת למטלה הרצינית האקדמית הראשונה בתואר.
מצגת טובה לא רק שמסייעת בהעברת המסר, אלא גם מותירה רושם חיובי על המרצה והסטודנטים הנוספים הצופים בה.
אז איך ניתן ליצור מצגת מוצלחת שתשדר מסר בצורה ברורה, מקצועית, ולא פחות חשוב – אטרקטיבית? כמו שאתם וודאי מנחשים, הכנו לכם מדריך קצרצר שיענה על כך במפורט.
הגדרת מטרה ברורה
לפני שתיגשו אל המלאכה, הגדירו לעצמכם את המסר שאתם רוצים להעביר. זה אגב נכון לא רק למצגות, אלא לכל מטלה אקדמית ומחקרית באשר היא.
חשוב להגדיר בצורה מדויקת מהו המסר שאנו רוצים להעביר. האם אנחנו מציגים רעיון חדש? מסכמים מחקר? מלמדים חומר לימודי שנועד להשכיל את המאזינים והצופים?
הגדרת מטרה ברורה תסייע לכם להישאר ממוקדים במהלך בניית המצגת ולוודא שכל שקף משרת את המטרה.
פשטות היא המפתח
אל תסתבכו. אתם מרגישים שהסתבכתם? עצרו רגע. אנחנו מבטיחים לכם שתחסכו כך זמן יקר מפז.
מצגת עמוסה מדי במלל או באלמנטים ויזואליים יכולה להכביד על הקהל. זכרו שהמצגת היא כלי עזר למסר, לא המהות עצמה.
הקפידו על עיצוב פשוט ומסודר, השתמשו במשפטים קצרים ותמציתיים, והימנעו מהעמסת מידע. לעתים, פחות זה יותר.
ואם אתם מרגישים שאתם ‘חותכים בבשר’ של המידע, אז אתם בדרך הנכונה :). סטודנטים רבים חשים כך בעת הכנת העבודות האקדמיות תוך שהם נדרשים לעמוד במספר עמודים מוגבל.
שימוש נכון בעיצוב ויזואלי
פשטות מצד אחד, אך וויזואליות מן הצד השני.
עיצוב המצגת משפיע מאוד על חווית הצפייה של הקהל. הקפידו להשתמש בצבעים מנוגדים שמקלים על הקריאה (למשל, רקע כהה עם טקסט בהיר או להפך), והשתדלו לבחור פונט מקצועי וקריא (ייתכן שהמרצה אף יבקש מכם פונט מסוים בלבד).
אל תעמיסו על השקפים תמונות או גרפיקה לא רלוונטית, אך ניתן לשלב אלמנטים ויזואליים שמסייעים להבהיר את הנקודה או מגבירים את תשומת הלב.
היררכיה ותכנון התוכן
המצגת צריכה להיות בנויה בצורה היררכית, כלומר, להתחיל במבוא שמציג את הנושא, להמשיך בגוף המרכזי שמפתח את הרעיון, ולסיים במסקנות או סיכום. ממש כמו עבודה אקדמית.
תכנון נכון של המבנה יעזור להוביל את הקהל לאורך כל המצגת ולהבטיח שהמסר יועבר בצורה קוהרנטית וברורה.
תרגול מול קהל ידידותי
מצגת טובה היא רק חצי מהעבודה – החלק השני הוא אופן ההצגה.
אל תמסכו על הכישרון הטבעי שלכם (ואנחנו ממש לא מפקפקים בו). תמיד חשוב לעשות חזרות.
הקפידו לתרגל את ההצגה שלכם מספר פעמים לפני היום הגדול. תרגול יעזור לכם להרגיש בטוחים יותר, להכיר את סדר השקפים ולהימנע מהפתעות לא נעימות.
זכרו, ההצגה חשובה לא פחות מהמצגת עצמה!
כדאי לשתף את המצגת שלכם עם חברים או קולגות ולקבל פידבק.
לעיתים קרובות, אדם נוסף יכול לשים לב לדברים שאתם מפספסים בדרך או להציע שיפורים שיכולים לשדרג את המצגת ואת אופן ההצגה שלה בעל-פה אל מול הקהל.
ולסיכום
הכנת מצגת לתואר היא לא משימה מסובכת, אך כדי להצליח בה יש להתחשב בכמה עקרונות חשובים.
באיזי גרייד אנחנו מסייעים לסטודנטים רבים בהכנת המצגות במהלך התואר, ונשמח לסייע גם לכם. ביחד אתכם, נציב מטרה ברורה, נבחר בעיצוב פשוט וקריא, נעשה שימוש חכם ומתון בתמונות ועזרים וויזואליים, ונמליץ לכם כיצד לערוך את התרגול המקדים שיסייע לכם להציג את המצגת באופן מוצלח ושיקצור מחמאות.
צרו עמנו קשר בכל שאלה.